Rețeaua Caritas

Departamentul de ajutor umanitar și cooperare pentru dezvoltare face parte din organizația non-profit Caritas Cehia. Organizația cuprinde 301 organizații Caritas arhiepiscopale, diecezane, regionale, orășenești și parohiale, inclusiv Caritasul catolic ceh și Caritasul greco-catolic.

CCR photoCaritas Cehia este cea mai veche organizație non-profit și, de asemenea, cel mai mare furnizor non-statal de servicii sociale și de sănătate din Republica Cehă. De asemenea, organizează anual cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din țara noastră - Colecta de Trei Regi.

Caritas Cehia ajută anual aproape 170.000 de persoane din întreaga țară, iar prin activitatea sa în domeniul ajutorului umanitar și al cooperării pentru dezvoltare, contribuie la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din întreaga lume. Ajutăm oamenii indiferent de vârstă, sex, apartenență politică, orientare sexuală, etnie sau religie.

Din 1995, Caritas Republica Cehă este unul dintre cei peste 160 de membri ai rețelei globale Caritas Europa și Caritas Internationalis, care coordonează operațiunile de urgență, formulează politica de dezvoltare și promovează o lume mai bună pentru toți.

În ciuda faptului că fiecare Caritas funcționează ca o unitate autonomă la nivelul regiunii respective, organizațiile membre ale acestora formează o confederație care se unește în momentul oricărei crize mondiale și acționează ca o singură organizație.