27. noiembrie 2020 Noutăți

Caritas Republica Cehă printre cele mai bine cotate organizații europene

Oferirea de ajutor umanitar urgent celor care au nevoie a fost unul dintre pilonii principali ai activității noastre în străinătate. Prin urmare, suntem bucuroși să anunțăm că am fost printre primele organizații certificate de agenția Uniunii Europene ECHO care au implementat proiecte umanitare de înaltă calitate și eficiente în anii următori.

De-a lungul anilor, Caritas Republica Cehă a oferit ajutor umanitar în numeroase țări, de la distribuirea de alimente persoanelor strămutate de războiul din Irak până la creșterea rezistenței persoanelor afectate de dezastrele naturale în Cambodgia, protecția turmelor de iernile extrem de reci în Mongolia sau furnizarea de instruire de urgență pentru organizațiile de detenție locale din Cecenia. De asemenea, am îmbunătățit continuu munca pe care o facem și ne-am străduit să o facem cât mai eficientă.

Departamentul european de protecție civilă și operațiuni de ajutor umanitar (ECHO) este o agenție a UE care oferă asistență urgentă persoanelor afectate atât de dezastre naturale, cât și de cele provocate de om. Standardele sale ridicate de funcționare permite activarea doar cu parteneri certificați selectați, care pot demonstra că munca lor este profesională și extrem de eficientă.

Caritas Republica Cehă lucrează cu ECHO din 2008. Pentru a continua să lucreze cu ECHO în următorii ani, Caritas Republica Cehă a fost supus unui audit organizațional amănunțit, care a evaluat totul, de la capacitățile noastre operaționale, competențe specifice și politicile de control intern, la standardele de protejare a fondurilor, mecanismele de responsabilitate și instrumente de management financiar. În acest an, Caritas Republica Cehă a înregistrat cel mare punctaj în auditul organizațional realizat de Deloitte și, prin urmare, a fost printre primele organizații certificate pentru a lucra cu ECHO în perioada 2021-2027.

Suntem extrem de mândri de a ne regăsi printre partenerii cu experiență și calificați ai ECHO. Pentru noi, această certificare este o dovadă a calității muncii pe care o desfășurăm. Dar cel mai important, certificarea ECHO ne va permite să ajutăm mai mulți oameni care au nevoie de ajutor umanitar, ceea ce va continua să fie centrul activității noastre în următorii ani.