Program de voluntariat în centrul Estera Mai multe poze
6. decembrie 2020 Noutăți

Program de voluntariat în centrul Estera

În această săptămână, AO Pro-Development în parteneriat cu AO „HOMECARE”, au derulat un program de voluntariat în cadrul căruia au fost organizate instruiri online pentru voluntari și i-au implicat pe aceștia în activități practice de îngrijiri medico-sociale în incinta centrului Estera.

În cadrul programului au participat peste 30 de voluntari din 5 instituții de învățământ superior cu profil medico-social din Republica Moldova. Temele abordate în cadrul programului au fost diverse și pe interesul voluntarilor: legislația națională privind voluntariatul, responsabilități și drepturi ale voluntarilor, echipamentul necesar voluntarilor, conceptul serviciului de îngrijiri medico-sociale.

Moderatorii instruirii au fost dna Elena Adașan – formator național în domeniul îngrijirilor medico-sociale la domiciliu și dna Tamara Adașan, director Centrului de îngrijiri Teoretic-Practic „Estera”.

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului "Suport și asistență pentru sectorul social din Moldova", implementat de Caritas Republica Cehă în parteneriat cu AO Pro Development și AO „Homecare”, finanțat de Guvernul Republicii Cehe prin intermediul Agenției  Cehe pentru Dezvoltare,  prin programul “Cooperare Cehă de Dezvoltare”.

Pentru mai multe detalii despre proiectul „Sprijin și asistență pentru sectorul social din Moldova” accesează aici.

logocrdc-1024x314